Werkzaamheden SAR Nederland


Het zal je kind of ander familielid maar zijn die niet meer thuiskomt...…

Hulpverleningsorganisatie SAR Nederland is een doneeractie gestart om sonarapparatuur voor haar boot te bekostigen.

In december ontving SAR Nederland een bedrag van 6000 euro van SCG Comenius Zamenhof in Leeuwarden. Dit bedrag werd opgehaald tijdens de jaarlijkse kerstmarkt van de school. Voor dit geld is een boot aangeschaft. Deze boot kan ingezet worden bij vermissingen op het water.
Momenteel wordt er gebruik gemaakt van een externe sonarboot.

We werken alleen met vrijwilligers en hopen met deze actie genoeg geld bij elkaar te krijgen voor de sonar van de boot, zodat we binnenkort nog vaker door de politie en/of familie ingezet kunnen worden bij het zoeken naar vermiste personen.

Bij de SAR zitten veel Friese vrijwilligers, maar inmiddels ook veel uit andere provincies en daarom is de naam onlangs veranderd in SAR Nederland.

Wij zijn erg trots op onze vrijwilligers die 24/7 klaar staan om in allerlei omstandigheden belangeloos in actie te komen. Er zitten vrijwilligers in het team die bij een oproep weg mogen van hun dagelijkse werk. We hebben het dan over linielopers, ruiters te paard, biketeam, duikteam en geleiders met speur/zoekhonden.
Daarnaast kunnen we een beroep doen op een externe sonarboot en een tweetal drones.
We hopen binnenkort met onze eigen sonarboot op pad te kunnen.

SAR Nederland heeft ook een succesvolle samenwerking met PSD Nederland en met de SRO - samenwerkende Reddingshonden Organisaties. Deze teams kunnen door het gehele land speur-mantrail - en zoekhonden leveren met geleiders.

Door de ervaringen die het team heeft opgedaan met verschillende zoektochten naar vermisten zijn zij super gemotiveerd om de onzekerheden weg te nemen, want het zal je kind, huisgenoot of familielid maar zijn die niet meer thuiskomt.
Regelmatig zien wij onbeschrijfelijk veel verdriet in de ogen van de familie, maar ook het gevoel van ontreddering en de knagende onwetendheid waar hun geliefde familielid zou kunnen zijn ……… dat blijft! Maar ook weer een sprankje hoop als wij van SAR Nederland samen met een team van de politie weer gaan zoeken als er een aanwijzing of tip is binnengekomen.

Elke dag verdwijnen er bijna 100 mensen per dag in Nederland …..

Met uw financiële hulp kunnen wij vaker ingezet worden, dus help ons en alle nabestaanden van vermisten!

Het zal je kind of ander familielid maar zijn die niet meer thuiskomt…… Hulpverleningsorganisatie SAR Nederland is een doneeractie gestart om sonarapparatuur voor haar boot te bekostigen. In december ontving SAR Nederland een bedrag van 6000 euro van SCG Comenius Zamenhof in Leeuwarden. Dit bedrag werd opgehaald tijdens de jaarlijkse kerstmarkt van de school. Voor dit geld is een boot aangeschaft. Deze boot kan ingezet worden bij vermissingen op het water. Momenteel wordt er gebruik gemaakt van een externe sonarboot. We werken alleen met vrijwilligers en hopen met deze actie genoeg geld bij elkaar te krijgen voor de sonar van de boot, zodat we binnenkort nog vaker door de politie en/of familie ingezet kunnen worden bij het zoeken naar vermiste personen. Bij de SAR zitten veel Friese vrijwilligers, maar inmiddels ook veel uit andere provincies en daarom is de naam onlangs veranderd in SAR Nederland. Wij zijn erg trots op onze vrijwilligers die 24/7 klaar staan om in allerlei omstandigheden belangeloos in actie te komen. Er zitten vrijwilligers in het team die bij een oproep weg mogen van hun dagelijkse werk. We hebben het dan over linielopers, ruiters te paard, biketeam, duikteam en geleiders met speur/zoekhonden. Daarnaast kunnen we een beroep doen op een externe sonarboot en een tweetal drones. We hopen binnenkort met onze eigen sonarboot op pad te kunnen. SAR Nederland heeft ook een succesvolle samenwerking met PSD Nederland en met de SRO – samenwerkende Reddingshonden Organisaties. Deze teams kunnen door het gehele land speur-mantrail – en zoekhonden leveren met geleiders. Door de ervaringen die het team heeft opgedaan met verschillende zoektochten naar vermisten zijn zij super gemotiveerd om de onzekerheden weg te nemen, want het zal je kind, huisgenoot of familielid maar zijn die niet meer thuiskomt. Regelmatig zien wij onbeschrijfelijk veel verdriet in de ogen van de familie, maar ook het gevoel van ontreddering en de knagende onwetendheid waar hun geliefde familielid zou kunnen zijn ……… dat blijft! Maar ook weer een sprankje hoop als wij van SAR Nederland samen met een team van de politie weer gaan zoeken als er een aanwijzing of tip is binnengekomen. Elke dag verdwijnen er bijna 100 mensen per dag in Nederland ….. Met uw financiële hulp kunnen wij vaker ingezet worden, dus help ons en alle nabestaanden van vermisten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *